Duolingo. Μαθαίνεις Δωρεάν ξένες γλώσσες μεταφράζοντας το internet




Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου site, όλα τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα βαριέμαι, τα αφήνω, τα ξαναπιάνω, μέχρι να ξαναβαρεθώ και πάλι από την αρχή.
Αυτό όμως όχι.


Η όλη ιδέα πίσω από αυτό το site είναι καταπληκτική. Σου μαθαίνει την γλώσσα που θέλεις και για εξάσκηση σου δίνει να μεταφράσεις πραγματικά κείμενα από διάφορες σελίδες στο internet.
Γι αυτό είναι και δωρεάν. Ας πούμε κάποιος θέλει να μεταφράσει ένα κείμενο, το ανεβάζει στο site της Duolingοτο μεταφράζουμε όλοι εμείς που μαθαίνουμε την γλώσσα δωρεάν, το site την επιστρέφει στον πελάτη και πληρώνεται. Και έτσι όλοι είναι κερδισμένοι.






Ξεκινάς κάνοντας μια εγγραφή, είτε μέσω facebook είτε μέσω email, έτσι αποθηκεύεται η πρόοδος σου και κάθε φορά που μπαίνεις ξεκινάς από εκεί που σταμάτησες. Αρχικά τα μαθήματα είναι εύκολα και σταδιακά δυσκολεύουν και μόνο αν τελειώσεις το ένα μάθημα μπορείς να πας στο επόμενο.
                                   
Η όλη δομή μοιάζει με παιχνίδι, μαζεύεις πόντους και κρατάς στατιστικά όπως πόσες λέξεις έχεις μάθει και πόσες μέρες συνεχόμενες έχεις ασχοληθεί. Αυτό το κάνει πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Ότι έχεις μάθει όμως δεν θεωρείτε δεδομένο, αν κάνεις λάθος πολλές φορές μια λέξη που υποτίθεται έμαθες, αρχίζουν να εμφανίζονται κενά σε προηγούμενα μαθήματα, αναγκάζοντας σε να τα ξαναπεράσεις για να μπορέσεις να περάσεις στην επόμενη ενότητα!









Μπορείς να δεις τις λέξεις που έχεις μάθει και πόσο καλά τις ξέρεις με την δυνατότητα να εξασκηθείς μόνο στις λέξεις που είσαι αδύναμος.



Θα βρεις ακόμα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα αν σου αρέσει και ασχοληθείς με αυτό το site
υπάρχει φόρουμ και μια πολύ καλή εφαρμογή για ios και android.









Όταν νοιώσεις έτοιμος και θελήσεις να τεστάρεις τις γνώσεις σου, θα βρεις χιλιάδες άρθρα από δεκάδες τομείς για να διαλέξεις. Δεν χρειάζεται να έχεις απίστευτες γνώσεις για να ασχοληθείς, τα άρθρα μεταφράζονται κομμάτι κομμάτι, ελέγχονται και διορθώνονται πολλές φορές και από πολλά άτομα.




Έλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.
Γίνε συνδρομητής στην σελίδα μου στο youtube για δωρεάν βίντεο
μαθήματα γερμανικών κάθε βδομάδα.


Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.