Κάρτα Υγείας Στην Γερμανία - Gesundheitskarte




Η εγγραφή σας σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα, εφόσον είναι η πρώτη φορά που εγγράφεστε, γίνετε μέσο του εργοδότη.

Θα σας δοθεί ένα έγγραφο να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση, είναι κάποια από τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσετε.
Στην συνέχεια θα πρέπει να ταχυδρομήσετε αυτό το έγγραφο μαζί με μία φωτογραφία σας (Διαβατηρίου), στην διεύθυνση του ασφαλιστικού φορέα. Η διεύθυνση αποστολής λογικά θα αναγράφεται πάνω στο έγγραφο.

Μετά από δύο έως έξι εβδομάδες, θα λάβετε ταχυδρομικός την κάρτα σας. (Στην δική μου περίπτωση περίμενα έξι βδομάδες)

Σε περίπτωση που χρειαστεί να δείτε γιατρό ενώ δεν έχετε λάβει ακόμα την κάρτα σας, επισκεφθείτε το κοντινότερο υποκατάστημα του ασφαλιστικού σας φορέα και ζητήστε γραπτή βεβαίωση ότι είστε ασφαλισμένος. Μπορείτε να δείχνετε αυτό το έγγραφο μέχρι να λάβετε την κάρτα σας.

Κάθε φορά που θα επισκέπτεστε τον γιατρό σας, θα πρέπει να πρέπει να δίνετε την κάρτα σας, ώστε την επίσκεψη να την χρεώνεται ο ασφαλιστικός σας φορέας.

Για να έρθει σε ισχύει η κάρτα σας θα πρέπει να την υπογράψετε.



Η κάρτα υγείας σας ισχύει σε όλες τις χώρες τις ΕΕ καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Αυτό σημαίνει ότι εάν αρρωστήσετε σε μια από αυτές τις χώρες, ενώ είστε σε διακοπές ή σε επαγγελματικό ταξίδι, η κάρτα υγείας σας δίνει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη εκεί.



Καλό θα ήταν πριν ταξιδέψετε σε μία χώρα εκτός ΕΕ να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας φορέα, για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.





Έλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.



Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com





Σχόλια

  1. Καλησπέρα και συγχαρητηρια για την ενημερωση που προσφερει το blog! Θα ηθελα να ρωτησω, ποια ειναι καλυτερη? Με την εννοια, ποια καλυπτει περισσοτερα δηλαδη? DAK ή AOK? Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Με βάση μια έρευνα του Focus Money για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα έτη 2014-2015, η DAK είναι στην τρίτη θέση και η ΑΟΚ στην έβδομη. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, εγώ στην ΑΟΚ δεν είχα κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.

      Διαγραφή
  2. Ποια είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση για αίτηση κάρτας υγείας ΑΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.