3.12.12

Γιατί Με Κρίνεις? 3 λόγοι και 3 συμβουλές.
Από τότε που παράτησα την δουλειά μου και έφυγα για τα ξένα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια μου, πολύ όμως! Δυστυχώς, η σωστή κατανομή του χρόνου μου σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο. Για το τι θα έπρεπε να κάνω για να γεμίζω σωστά την μέρα μου ίσως μιλήσω κάποια άλλη στιγμή. Τώρα θέλω να μιλήσω για κάτι που κάνω αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος.

Κρίνω.

Κρίνω τους Γερμανούς, κρίνω τους Έλληνες γενικά, κρίνω τους Έλληνες της Γερμανίας,
κρίνω τα πεθερικά μου, κρίνω την γυναίκα που έχω δίπλα μου, κρίνω τα σκυλιά του γείτονα,
κρίνω τα παιδιά που θα κάνω στο μέλλον. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω!
Δεν ήμουν από πάντα έτσι, τι άλλαξε?
Γιατί κρίνουμε του άλλους?

Ψάχνοντας με τα δύο μέσα που εμπιστεύομαι, την καρδία μου και το google, κατέληξα σε τρεις λόγους για τους οποίους κατά την γνώμη μου κρίνουμε τους ανθρώπους γύρω μας.


Ανασφάλεια

Με απλά λόγια, δεν νοιώθω καλά με τον εαυτό μου και προσπαθώ να “ρίξω” τους άλλους για να νιώσω καλύτερα. Ίσως ο βασικότερος λόγος που μας κάνει να κρίνουμε τον άλλον. Το να κρίνω, με βοηθάει να γίνω καλύτερος και να μειώσω τις ανασφάλειες μου? Όχι! παρόλα αυτά συνεχίζουμε να το κάνουμε.


Φόβος

Για κάποιο λόγο οι άνθρωποι τρομοκρατούμαστε όταν μας περιβάλλουν άτομα, που εμείς θεωρούμε, ανώτερα από εμάς. Μπορεί να θεωρούμε κάποιον πιο πετυχημένο, αμέσως προσπαθούμε να βρούμε τα ελαττώματα του με σκοπό να τον υποβαθμίσουμε, να νιώσουμε ανώτεροι και να διώξουμε από πάνω μας το άσχημο αυτό συναίσθημα, τον φόβο.


Προβολή

Προβάλουμε τα άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα μας στους άλλους. Για παράδειγμα, ο τσιγκούνης τους βλέπει όλους τσιγκούνηδες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους κρίνει και από πάνω. Μπορεί όμως να συμβαίνει και το αντίθετο, θα ήθελες να είσαι πιο κοινωνικός ας πούμε αλλά δεν μπορείς, βλέπεις στο μπαρ κάποιον που είναι κοινωνικός και λες... Αυτός χάνει, κοίτα πόσο δυνατά γελάει, δεν πάει καλά.


Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που κρίνουν τους άλλους και αυτοί που λένε ψέματα πως δεν κρίνουν τους άλλους. Ας το παραδεχτούμε, όλοι λίγο πολύ κάποια στιγμή είχαμε κάτι άσχημο να πούμε για κάποιον. Από απλό κουτσομπολιό μέχρι βαριές κουβέντες, που αν μάθαινε αυτός που στολίσαμε τι ειπώθηκε θα μας έκοβε την καλήμερα. Το πρώτο βήμα ήταν να αναγνωρίσουμε το λάθος, πως όμως θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την κατάσταση?


Ορίστε μερικά όχι και τόσο εύκολα βήματα.Δες την θετική πλευρά.

Στον καθένα μπορείς να βρεις κάτι θετικό. Αν το μυαλό σου εστιάζει στα αρνητικά στοιχεία προσπάθησε να αλλάξεις τρόπο σκέψεις και συγκεντρώσου στα θετικά. Σιγά σιγά θα γίνει συνήθειο.


Μην κρίνεις τον εαυτό σου.

Είναι σίγουρο ότι αν κρίνεις τον εαυτό σου θα κρίνεις και τους άλλους. Μόνο αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και δούμε την θετική μας πλευρά, θα μπορέσουμε να κάνουμε το ίδιο και για τους γύρω μας. Προσωπικά το βρίσκω πολύ δύσκολο.


Θυμήσου τον χρυσό κανόνα.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, ο χρυσός κανόνας είναι: Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θες να κάνουν οι άλλοι σε σένα. Απλά θυμήσου πως ένιωσες τη τελευταία φορά που κατάλαβες ότι κάποιος-οι μιλάνε για σένα.«Αν κάποιος δεν είναι αυτό που οι άλλοι θέλουν να είναι, οι άλλοι θυμώνουν. Ο καθένας φαίνεται να έχει μια σαφή ιδέα για το πώς άλλοι άνθρωποι θα πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους, αλλά κανένας για τη δική του. "

-Πάολο ΚοέλιοΈλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.
Γίνε συνδρομητής στην σελίδα μου στο youtube για δωρεάν βίντεο
μαθήματα γερμανικών κάθε βδομάδα.


Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.comNo comments:

Post a Comment