Γερμανία - Επίσκεψη στο Γιατρό.

Στην Γερμανία επικρατεί το σύστημα του οικογενειακού γιατρού. Ο οικογενειακός γιατρός (στο εξής γιατρός) είναι ένας παθολόγος, τον οποίον επισκέπτεστε κάθε φορά που έχετε κάποιο θέμα με την υγεία σας.


Ο γιατρός είναι ο πρώτος που θα σας εξετάσει, και στην συνέχεια θα σας παραπέμψει, ανάλογα με το πρόβλημα σε άλλο γιατρό με ανάλογη ειδικότητα. Ο γιατρός σας επίσης θα κρίνει αν είστε ικανός να πάτε στην δουλειά, ή να σας δώσει αναρρωτική άδεια.

Η επίσκεψη στον γιατρό είναι δωρεάν, μπορείτε να τον επισκεφθείτε με ραντεβού ή χωρίς, για κάτι πιο επείγον.

Προληπτικές εξετάσεις αίματος και check up, γίνονται στο ιατρείο του οικογενειακού ιατρού.
Έχετε το δικαίωμα να διαλέξετε μόνοι σας ποιος θα είναι ο γιατρός σας. Για να βρείτε τον ιδανικό γιατρό συμβουλευτείτε τα παρακάτω:

  • Την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης που βρίσκεστε.

  • Την “Λευκή Λίστα” εισάγοντας τον Τ.Κ και την ειδικότητα που ψάχνετε WeisseListe.

  • Τον τηλεφωνικό κατάλογο της περιοχής σας.Σε περίπτωση που χρειαστείτε ιατρική συμβουλή σε ώρες που τα ιατρεία είναι κλειστά, καλέστε στο 166117. Είναι αριθμός χωρίς χρέωση, από κινητά και σταθερά, και ισχύει για όλη την Γερμανία. Για κάτι επείγον καλέστε στο 112 ή επισκεφθείτε το νοσοκομείο.                       Γερμανία – Έκτακτη ανάγκη και εισαγωγή στο νοσοκομείο. Έλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.