Γερμανική εταιρία πρέπει να πληρώσει 50,000 ευρώ σε μαθητευόμενη.


Η αλήθεια είναι, πως συνηθίσαμε να ακούμε και να διαβάζουμε ιστορίες εκμετάλλευσης, μεταξύ Ελλήνων. Αυτή η ιστορία έρχεται να μας δείξει, ότι ο κακός εργοδότης είναι θέμα χαρακτήρα, και όχι εθνικότητας.

Δικαστήριο του Μονάχου εξέδωσε απόφαση, με την οποία αναγκάζει, μια ασφαλιστική εταιρία να πληρώσει 50.000 ευρώ σε μια υπάλληλο, αφού την κρατούσε σαν εκπαιδευόμενη για πεντέμισι χρόνια.

Το εργατικό δικαστήριο του Μονάχου έκρινε την συμπεριφορά της εταιρίας ανήθικη, πριν δώσει την εντολή για αποζημίωση.

Η Sabine M. προσλήφθηκε σαν υπάλληλος γραφείου στην εταιρία όταν ήταν μόλις 16 ετών, έχοντας όμως τελειώσει το κολέγιο.

Ενώ η νεαρή γυναίκα ονειρευόταν να γίνει ειδικός σύμβουλος για χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η εταιρία ματαίωνε συνεχώς τις φιλοδοξίες της, προσφέροντας της μόνο καθήκοντα βοηθού.

Η σύμβαση της Sabine M. την υποχρέωνε να δουλεύει 43 ώρες την εβδομάδα, χωρίς να πληρώνεται υπερωρίες.

Υπήρχαν επίσης υποχρεωτικά “θεωρητικά μαθήματα” στο σπίτι του αφεντικού της στην λίμνη Chiemsee. Εκεί μαζί με άλλους μαθητευόμενους η Sabine M φρόντιζε τον κήπο του αφεντικού της.

Το τελικό χτύπημα ήρθε το Μάρτιο του 2015, όταν η εταιρία αρνήθηκε να της δώσει την άδεια που δικαιούταν.

Οι δικηγόροι Christine Wilhelm και Sacha Petzold χαρακτήρισαν την υπόθεση “σύγχρονη δουλεία.”

Η εταιρία αμύνθηκε υποστηρίζοντας ότι η Sabine M. θα μπορούσε να παραιτηθεί ανά πάσα στιγμή, και πως δεν ήταν πολύ καλή υπάλληλος.

Η Ιστορία της Sabine M. μας δίνει ένα μεγάλο μάθημα, όσο ανάγκη και να έχουμε για μια δουλειά, αν καταλάβουμε ότι μας εκμεταλλεύονται, απευθυνόμαστε κατευθείαν στις αρμόδιες αρχές.

Το γερμανικό κράτος παίρνει πού σοβαρά αυτέ τις υποθέσεις, αν μπορείτε να αποδείξετε ότι ο εργοδότης σας εκμεταλλεύτηκε, θα δικαιωθείτε σίγουρα.


Τέλος, ποτέ δεν υπογράφουμε συμβόλαιο εργασίας χωρίς να το διαβάσουμε. Αν το επίπεδο γνώσεις της γερμανικής γλώσσας δεν μας το επιτρέπει, ζητάμε χωρίς ντροπή να πάρουμε το συμβόλαιο μαζί μας. Στην συνέχεια με την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει την γλώσσα, να το υπογράφουμε και το 
επιστρέφουμε. 


Έλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.
Γίνε συνδρομητής στην σελίδα μου στο youtube για δωρεάν βίντεο
μαθήματα γερμανικών κάθε βδομάδα.


Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.