19.2.16

Ασφάλεια Υγείας Στην Γερμανία – Krankenversicherung
Στην Γερμανία κάθε εργαζόμενος απαιτείται να είναι ασφαλισμένος. Υπάρχουν διάφορα δημόσια ταμεία στα οποία έχετε τη δυνατότητα να ασφαλιστείτε (π.χ. ΑΟΚ, ΒΚΚ, DAK ή ΙΚΚ). Όπως και τη δυνατότητα ιδιωτικής ασφάλισης, αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας.
Αν αρρωστήσετε, η ασφάλεια υγείας σας καλύπτει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης. Οι βασικές καλύψεις που προβλέπονται από το ασφαλιστικό σύστημα είναι οι εξής:


 • Εξωνοσοκομειακή ιατρική περίθαλψη, για παράδειγμα επίσκεψη στο γραφείο ενός συμβεβλημένου ιατρού.

 • Οδοντιατρική φροντίδα.

 • Φάρμακα και ιατρικές συσκευές.

 • Ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

 • Θεραπευτική επανένταξη, για παράδειγμα φυσιοθεραπείες μετά από ένα τραυματισμό.

 • Περίθαλψη κατά την εγκυμοσύνη και την γέννα.
Σε περίπτωση που ο/η σύζυγος είναι άνεργος/η, η ασφάλεια σας τον/την καλύπτει χωρίς επιπλέον κόστος. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας.


Επιπλέον, η ασφάλεια υγείας σας, περιλαμβάνει και την μακροχρόνια περίθαλψη. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση μιας σοβαρής ασθένειας, που σας αποτρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζεται να δικαιούστε περίθαλψη.


Δείτε ακόμαΚάρτα Υγείας Στην Γερμανία - Gesundheitskarte
                     Γερμανία - Επίσκεψη στον Γιατρό. 
                     Τα Φαρμακεία στην Γερμανία – Apotheke

                     Γερμανία – Έκτακτη ανάγκη και εισαγωγή στο νοσοκομείο.
                     Γερμανία – Εμβόλια και προληπτικές εξετάσεις. Έλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.
Γίνε συνδρομητής στην σελίδα μου στο youtube για δωρεάν βίντεο
μαθήματα γερμανικών κάθε βδομάδα.


Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com

3 comments:

 1. Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση για την ασφάλεια ζωής στην Γερμανία. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της υπάρχουσας ασφαλιστικής εταιρίας και συμβολαίου; Ευχαριστώ.

  ReplyDelete
 2. Καλησπέρα! Μία ερώτηση σχετικά με την ασφάλιση υγείας: αν είμαι άνεργη και πάω στη Γερμανία ως άνεργη, τι ασφάλεια μπορώ να έχω? Κρατική ή ιδιωτική? Ευχαριστώ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αν είσαι δηλωμένη άνεργη στην Ελλάδα θα ζητήσεις από τον ΟΑΕΔ την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας. Με αυτή τη κάρτα θα είσαι ασφαλισμένη στη Γερμανία μέχρι να βρεις δουλειά. Εφόσον βρεις δουλειά, έχεις δικαίωμα να διαλέξεις όποια ασφαλιστικό φορέα θέλεις.

   Delete