Shopping στην Γερμανία.





Κάθε μεγάλη πόλη της Γερμανίας προσφέρει κάποιου είδους κέντρο, για βόλτα και ψώνια.


Καταστήματα: Για τις καθημερινές ανάγκες υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ. Θα βρείτε ποιοτικά καταστήματα με τσιμπημένες τιμές (π.χ. REWE), αλλά καταστήματα με καλύτερες τιμές (π.χ. Kaufland).

Σε πολλά σημεία βρίσουμε αρτοποιεία και κρεοπωλεία, όπου εκτός από τα βασικά προϊόντα, ψωμί και κρέας, και στα δύο καταστήματα πωλούνται σνακ. 
Τα ιδιόκτητα κρεοπωλεία και αρτοποιεία τείνουν να είναι ακριβότερα από αυτά που βρίσκουμε μέσα σε σούπερ μάρκετ.  


                                          πηγή
 
Χαρακτηριστικό γερμανικό πρωινό, mettbrötchen,  ψωμάκι με χοιρινό κιμά. 



Για την αγορά ρούχων, παπουτσιών και ειδών οικιακής χρήσης, πάμε στο κέντρο της πόλης όπου θα βρούμε κάποιον εμπορικό δρόμο ή κάποιο εμπορικό κέντρο. Οι Γερμανοί αγαπούν τις μάρκες, αλλά περισσότερο αγαπούν τις προσφορές. Κάνοντας μια βόλτα στην αγορά τις Κολωνίας για παράδειγμα βλέπουμε ένα κατάστημα μιας επώνυμης, ακριβής μάρκας ρούχων, και δίπλα ένα κατάστημα που πουλάει ρούχα με το κιλό. 


Αντίθετα, τα μεγάλα καταστήματα επίπλων και ηλεκτρικών ειδών, συχνά βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόλη. Όλα έχουν μεγάλο πάρκινκ και καλή πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.






                                                                                            πηγή
Λαϊκή αγορά: Στη Γερμανία βρίσουμε λαϊκές αγορές, ακριβώς όπως και στην Ελλάδα. Σε κάποιο σημείο της πόλης, για μία ή δύο ημέρες τις εβδομάδας, στήνονται πάγκοι. Εκεί τοπικοί παραγωγοί πουλάνε φρούτα, λαχανικά, φρέσκα αυγά, αλλά και κρέας. Για να βρείτε που και πότε γίνετε λαϊκή αγορά κοντά σας, κάντε μια ερώτηση στο δημαρχείο.



                                                                      



Διεθνείς παντοπωλεία: Στην Γερμανία κατοικούν άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης.
Περπατώντας στους δρόμους, θα συναντήσεις διάφορα παντοπωλεία και μικρά σούπερ μάρκετ, κινέζικο, ρώσικο, τούρκικο και αν είσαι τυχερός ελληνικό.     


Αγορές μέσω ίντερνετ: Οι αγορές μέσω ίντερνετ γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής στην Γερμανία. Μετά την αγορά ενός προϊόντος, έχετε δικαίωμα να επιστρέψετε μέσα σε δεκατέσσερις ημέρες, χωρίς αιτιολόγηση.  Χαρακτηριστικά ιντερνετικά πολυκαταστήματα το amazon.de και το otto.de 



Δες ακόμα: Flohmarkt - Η μεγάλη αγάπη των Γερμανών για το μεταχειρισμένο.



Έλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.
Γίνε συνδρομητής στην σελίδα μου στο youtube για δωρεάν βίντεο
μαθήματα γερμανικών κάθε βδομάδα.


Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.