Γερμανία: Οδήγηση μοτοσυκλέτας 125cc με δίπλωμα αυτοκινήτου!


Μετακίνηση εν μέσω πανδημίας στη Γερμανία.

Από την μία πλευρά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εδώ βλέπουμε ανθρώπους στοιβαγμένους σε ένα κλειστό χώρο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η χρήση της μάσκας υποχρεωτική αλλά συχνά θα δεις τον παππού με την μύτη απ έξω ή τον νεαρό που θα κατεβάσει την μάσκα για να πιει την μπύρα του στο τρένο. Κορονοϊό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 

Από την άλλη πλευρά το αυτοκίνητο. Αυτοί που με το δίκιο τους δε χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παίρνουν πλέον το αυτοκίνητο για να πάνε στη δουλειά τους. Το αποτέλεσμα, κίνηση! Το κυκλοφοριακό ήταν πάντα θέμα στις μεγάλες πόλεις αλλά πλέον θεωρώ πως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα.

Ένας τρόπος να αποφύγεις τον κορονοϊό και την κίνηση είναι το μηχανάκι. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως ο καιρός έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Σήμερα για παράδειγμα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έχουμε 12 βαθμούς με ήλιο εδώ στο Ντόρτμουντ. 

Αν θέλεις να οδηγήσεις μηχανάκι αλλά δεν έχεις δίπλωμα για μοτοσυκλέτα τα νέα είναι καλά. 

Στην Γερμανία από 01.01.2020 οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β μπορούν, με μια σχετικά εύκολη διαδικασία, να οδηγούν νόμιμα παπιά, σκούτερ και μικρές μοτοσυκλέτες 125 κυβικών.

Στην ουσία πρόκειται για μια επέκταση της κατηγορίας Β με τον κωδικό αριθμό 196. Προσοχή: Η επέκταση του διπλώματος αναγνωρίζεται μόνο στη Γερμανία, σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας η επέκταση αυτή δεν αναγνωριζεται. 

Βασικές προϋποθέσεις είναι:

  • Κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β για τουλάχιστον 5 έτη. 
  • Ελάχιστη ηλικία 25 έτη.
  • Τουλάχιστον τέσσερα θεωρητικά και πέντε πρακτικά μαθήματα 90 λεπτών το καθένα.

Εδώ να τονιστεί πως δεν απαιτείται θεωρητική ή πρακτική εξέταση. Η σχολή οδηγών παρέχει ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποιο θα πρέπει να καταθέσετε στην αρμόδια αρχή της πόλης σας μαζί με την αίτηση για την επέκταση του διπλώματος.

Ακολουθήστε το νεομετανάστη στο Facebook εδώ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.