Γιατί έλαβα Abmahnung (Προειδοποίηση) απο τον εργοδότη μου?


Τι σημαίνει Abmahnung?


Abmahnung είναι μια προειδοποίηση που στέλνει ο εργοδότης στον εργαζόμενο για να του  υποδείξει κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά. Μια συμπεριφορά που αν δεν αποφευχθεί στο μέλλον μπορεί να επιφέρει απόλυση.


Μερικά παραδείγματα που μπορεί να επιφέρουν Abmahnung ή και απευθείαν απόλυση!


  • Κατανάλωση αλκοόλ στην εργασία 
  • Αρνηση εργασίας
  • Προσβολή του εργοδότη
  • Προσβολή συναδέλφων
  • Προσβολή πελατών
  • Κλοπή στο χώρο εργασίας


Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως μια προειδοποίηση μπορεί να εκδοθεί και απο τις δύο πλευρές. Κατά συνέπεια, οι εργοδότες επιτρέπεται να προειδοποιούν τους υπαλλήλους τους, αλλά από την άλλη πλευρά οι υπάλληλοι μπορούν να προειδοποιούν τον εργοδότη τους.


Μια τέτοια προειδοποίηση δικαιολογείται για παράδειγμα εάν ο εργοδότης δεν καταβάλλει τους μισθούς (εγκαίρως) ή δεν επιτρέπει διαλείμματα.


Μπορεί να δεχτώ προειδοποίηση λόγω ασθένειας: 


Το να είστε συχνά ή ακόμη και χρόνια άρρωστοι δεν δικαιολογεί μια προειδοποίηση. Σε τελική ανάλυση, δεν φταίτε εσείς που δεν  μπορείτε να εργαστείτε. Επομένως, μια επίπληξη της «συμπεριφοράς» σας δεν θα ήταν χρήσιμη. Εάν, από την άλλη πλευρά, αγνοήσετε τους κανόνες για την αναφορά ασθένειας δηλαδή την αναφορά ασθενείας πολύ αργά ή καθόλου, αυτό μπορεί να δικαιολογήσει μια προειδοποίηση.


Ελπίζω να σας κάλυψα σχετικά με το Abmahnung. Αν έχετε περισσότερες απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της σελίδας μου στο Facebook. 


Βρες το Νεομετανάστη στο:


Διαβάστε ακόμα: Εργασία στη Γερμανία: Vollzeit, Teilzeit, Nebenjob, Minijob ποιά η διαφορά;





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.