Γερμανία: Πότε καλούμε το 110?


Το 110 είναι ο αριθμός της Γερμανικής αστυνομίας. 

Ο Christian Wegener είναι ο επικεφαλής του κέντρου ελέγχου επιχειρήσεων της αστυνομίας του Βερολίνου και εξηγεί πως “εάν βρεθείτε σε επικίνδυνη κατάσταση, είστε μάρτυρας μιας τέτοιας κατάστασης ή εάν έχετε υποψίες πως η αστυνομική παρέμβαση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, θα πρέπει πάντα να καλέσετε το αριθμός έκτακτης ανάγκης 110.”

“Δεδομένου ότι είναι υποκειμενικό τι θεωρεί ο καθένας μας  “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” είναι δύσκολο να το κατηγοριοποιήσουμε. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι πολίτες είναι προτιμότερο  να καλούν αμέσως τον αριθμό έκτακτης ανάγκης παρά να καθυστερούν ή να μην ενεργούν καθόλου” εξηγεί ο Wegener. 

Για παράδειγμα, εάν υπάρχει διατάραξη της κοινής ησυχίας, μπορείτε επίσης να καλέσετε το 110. Για τέτοια θέματα το γραφείο δημόσιας τάξης (Ordnungsamt) είναι υπεύθυνο, αλλά επειδή δεν είναι διαθέσιμο τηλεφωνικά όλο το εικοσιτετράωρο, η ευθύνη μεταβιβάζεται στην αστυνομία.

Τι πρέπει να πω αν καλέσω το 110?

Πρώτα απ 'όλα: μείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να διατυπώσετε τις ανησυχίες σας με σαφήνεια και ακρίβεια. 

Στη συνέχεια, δηλώστε το όνομά σας και την τοποθεσία σας, εάν είναι δυνατόν, με ακριβή δεδομένα: όπως όνομα δρόμου, όροφος, τμήμα αυτοκινητόδρομου, σιδηροδρομικό σταθμό ή με μια συνοπτική περιγραφή εάν η τοποθεσία δεν είναι γνωστή.

Εξηγήστε εν συντομία την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τι συνέβη? 

Τέλος, εξηγήστε εάν υπάρχουν τραυματισμοί και τι είδους τραυματισμοί έχετε εσείς ή οι άλλοι άνθρωποι. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε στη γραμμή, ακολουθήστε τις οδηγίες και περιμένετε μέχρι να τερματιστεί η κλήση.

Ανεξάρτητα από το πού καλούμε το 110 στη Γερμανία, το σύστημα σας παραπέμπει πάντα στο τοπικό κέντρο ελέγχου της αστυνομίας.


110 ή 112: Ποιον αριθμό έκτακτης ανάγκης να καλέσω?

Σε περίπτωση εγκλήματος, είναι καλύτερο να επιλέξετε 110. Καλέστε το 112 σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος.


Στήριξε με ένα κλικ την προσπάθεια μου να προσφέρω γνώση και ενημέρωση. Γίνε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook και μοιράσου τις αναρτήσεις μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.