5 κοινά λάθη στην εκμάθηση γερμανικών. Και πώς να τα διορθώσετε!

 Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι σίγουρα μια προκλητική εμπειρία. Τα γερμανικά δεν αποτελούν εξαίρεση και είναι μια γλώσσα που πολλοί Έλληνες επιλέγουν να μάθουν αφού αποφασίσουν να έρθουν στη Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι μαθητές ξένων γλωσσών όταν προσπαθούν να μάθουν γερμανικά. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε 5 κοινά λάθη στην εκμάθηση γερμανικών και θα διαβάσετε συμβουλές για το πώς να τα διορθώσετε.


Λάθος 1: Δεν εξασκούμε αρκετά την ομιλία.


Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι σχεδόν όλοι όταν μαθαίνουν γερμανικά είναι ότι δεν εξασκούνται αρκετά στην ομιλία. Πολλοί μαθητές εστιάζουν στη γραμματική και το λεξιλόγιο, αλλά παραμελούν να εξασκηθούν στην ομιλία της γλώσσας. Η ομιλία είναι μια κρίσιμη πτυχή της εκμάθησης και είναι απαραίτητο να την εξασκείτε τακτικά. Χωρίς εξάσκηση, θα δυσκολευτείτε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά όταν έρθετε Γερμανία.


Πώς να το διορθώσετε: Προσπαθήστε να μιλάτε γερμανικά όσο πιο συχνά γίνεται. Μπορείτε να βρείτε συνομιλητές στο διαδίκτυο, σε δωρεάν ιστοσελίδες όπως αυτή εδώ https://www.hellotalk.com/?lang=en ή ακόμα και να εξασκηθείτε στο να μιλάτε μόνοι σας. Το κλειδί είναι να εξασκείστε τακτικά, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε την ευχέρεια και την ακρίβειά σας με την πάροδο του χρόνου.


Λάθος 2: Βασιζόμαστε υπερβολικά στα αγγλικά.


Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλοι  είναι να βασιζόμαστε υπερβολικά στα αγγλικά. Είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε τα αγγλικά ως βοήθημα όταν δυσκολεύεστε να βρείτε τις σωστές λέξεις στα γερμανικά, αλλά αυτό μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό σας. Τα γερμανικά έχουν τη μοναδική τους γραμματική, λεξιλόγιο και συντακτικό, και το να βασίζεστε στα αγγλικά μπορεί να δυσκολέψει την εκμάθηση αυτών των πτυχών της γλώσσας.


Πώς να το διορθώσετε: Προσπαθήστε να σκέφτεστε στα γερμανικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν συναντάτε μια νέα λέξη ή φράση, προσπαθήστε να την κατανοήσετε στα γερμανικά αντί να τη μεταφράζετε στα αγγλικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη γλώσσα και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να επικοινωνείτε στα γερμανικά.


Λάθος 3: Δεν μαθαίνουμε τα γερμανικά άρθρα.


Τα γερμανικά όπως τα ελληνικά έχουν άρθρα τα οποία κλίνονται. Θεωρούνται από πολλούς αρκετά περίπλοκα, ωστόσο, η αποτυχία εκμάθησης των γερμανικών άρθρων θα

 δυσκολέψει κατά πολύ την κατανόηση και την επικοινωνία στα γερμανικά.


Πώς να το διορθώσετε: Εξασκηθείτε στην εκμάθηση των άρθρων των γερμανικών ουσιαστικών. Απομνημονεύστε τα άρθρα συνδέοντάς τα με τα ουσιαστικά. Για παράδειγμα, «der Mann» (ο άντρας), «die Frau» (η γυναίκα) και «das Kind» (το παιδί). Με τον καιρό, θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε μοτίβα και θα μπορείτε να μαντεύετε τα άρθρα με μεγαλύτερη ακρίβεια.


Λάθος 4: Δεν μαθαίνουμε τη σύζευξη των γερμανικών ρημάτων.


Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι μαθητές είναι ότι δεν μαθαίνουν τη σύζευξη γερμανικών ρημάτων. Στα γερμανικά, η μορφή του ρήματος αλλάζει με βάση τον χρόνο και το θέμα της πρότασης. Η αποτυχία εκμάθησης της σύζευξης ρημάτων μπορεί να κάνει δύσκολη την ακριβή επικοινωνία στα γερμανικά.


Πώς να το διορθώσετε: Μάθετε συστηματικά τη σύζευξη γερμανικών ρημάτων. Ξεκινήστε με τον ενεστώτα και μετά προχωρήστε στον παρελθοντικό και το μέλλοντα. Χρησιμοποιήστε κάρτες  για να απομνημονεύσετε τις διάφορες μορφές ρημάτων και εξασκηθείτε στη σύζευξη ρημάτων σε διαφορετικούς χρόνους.


Λάθος 5: Εστιάζουμε υπερβολικά στους κανόνες γραμματικής.


Αν και είναι απαραίτητο να μάθετε τους κανόνες της γερμανικής γραμματικής, η υπερβολική εστίαση σε αυτούς μπορεί να είναι λάθος. Οι κανόνες γραμματικής μπορεί να είναι περίπλοκοι και η προσπάθεια να τους απομνημονεύσετε όλους ταυτόχρονα μπορεί να είναι συντριπτική. Επιπλέον, η εκμάθηση κανόνων γραμματικής από μόνη της μπορεί να μην σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά στα γερμανικά.


Πώς να το διορθώσετε: Συνδυάστε την πρακτική γραμματική με την πρακτική προφορικού λόγου. Χρησιμοποιήστε τους γραμματικούς κανόνες ως οδηγό, αλλά πρωτίστως εξασκηθείτε στο να μιλάτε και να ακούτε γερμανικά. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές εκμάθησης γλώσσας που προσφέρουν ασκήσεις ομιλίας και ακρόασης μαζί με εξηγήσεις γραμματικής. Όπως το Duolingo


Αποφύγετε αυτά τα κοινά λάθη και θα είστε σε καλό δρόμο για να μάθετε άπταιστα γερμανικά. Εξασκηθείτε στην ομιλία όσο το δυνατόν συχνότερα, σκεφτείτε στα γερμανικά, μάθετε γερμανικά άρθρα και σύζευξη ρημάτων συστηματικά. Αν σας φαίνεται βουνό, μην το βάλετε κάτω, με αρκετή υπομονή και εξάσκηση θα δείτε σύντομα μεγάλη πρόοδο. 


Βρες το Νεομετανάστη στο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.