Πως να βρεις διαμέρισμα για ενοικίαση στη Γερμανία



Ως Έλληνας που μετακομίζει στη Γερμανία, η εύρεση ενός διαμερίσματος για ενοικίαση μπορεί να είναι μια τρομακτική διαδικασία. Ωστόσο, με λίγη επιμονή και έρευνα, είναι δυνατό να βρεθεί ένα κατάλληλο διαμέρισμα στη Γερμανία.

Δείτε πώς βρήκα διαμέρισμα για ενοικίαση στη Γερμανία:


Ερευνήστε τις τιμές ενοικίων στη Γερμανία

Πριν ξεκινήσω την αναζήτηση διαμερισμάτων, ερεύνησα την αγορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση. Έμαθα για τις μέσες τιμές ενοικίασης στις πόλεις που με ενδιέφεραν και το τι περιλαμβάνεται στα διαμερίσματα (Πολλά διαμερίσματα στη Γερμανία διατίθενται χωρίς έπιπλα και συσκευές κουζίνας). Έμαθα επίσης για τα δικαιώματα και τις ευθύνες των ενοικιαστών και των ιδιοκτητών στη Γερμανία.


Προσδιορίστε τις στεγαστικές σας ανάγκες

Στη συνέχεια, προσδιόρισα τις στεγαστικές μου ανάγκες. Σκέφτηκα την τοποθεσία, το μέγεθος και τις ανέσεις που ήθελα σε ένα διαμέρισμα. Εξέτασα επίσης τον προϋπολογισμό μου και πόσα θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά να ξοδεύω για ενοίκιο κάθε μήνα.


Χρησιμοποιήστε διαδικτυακούς πόρους

Χρησιμοποίησα ιστοσελίδες με αγγελίες για να με βοηθήσουν να βρω ένα διαμέρισμα. Έψαξα σε ιστότοπους όπως το 


immobilienscout24.de

immowelt.de

ebay-kleinanzeigen.de

wohnungsboerse.net

wg-gesucht.de


για διαθέσιμα διαμερίσματα στις πόλεις που με ενδιέφεραν. Αυτοί οι ιστότοποι μου επέτρεψαν να φιλτράρω την αναζήτησή μου κατά τοποθεσία, τιμή και άλλα κριτήρια.


Ζητήστε βοήθεια από τους Έλληνες της Γερμανίας

Είναι πολύ πιθανό στην πόλη που ψάχνετε για σπίτι να υπάρχει κάποια ελληνική κοινότητα. Κάντε μια αναζήτηση στο Facebook και γίνεται μέλος της κοινότητάς. Εκεί μπορείτε να κάνετε μια ανάρτηση πως ψάχνετε για διαμέρισμα, ίσως κάποιος μπορεί να σας βοηθήσει.


Απευθυνθείτε σε κτηματομεσίτες

Εκτός από τους διαδικτυακούς πόρους, επικοινώνησα με κτηματομεσίτες στη Γερμανία. Ήταν σε θέση να μου δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα διαμερίσματα και να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις είχα σχετικά με τη διαδικασία ενοικίασης στη Γερμανία. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι μεσίτες είναι πάντα με χρέωση.


Wohnungsbesichtigung (Θέαση διαμερίσματος)

Μόλις βρήκα διαμερίσματα που με ενδιέφεραν, εκλεισα ραντεβού για να τα δω από κοντά. Αυτό μου επέτρεψε να αποκτήσω καλύτερη αίσθηση του διαμερίσματος και της γύρω γειτονιάς.


Προετοιμάστε τα απαραίτητα έγγραφα

Αφού βρήκα ένα διαμέρισμα που ήθελα να νοικιάσω, ετοίμασα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως 


  • Διαβατήριο
  • Απόδειξη εισοδήματος για τους τελευταίους τρεις μήνες
  • Ένα υπογεγραμμένο έγγραφο από την τελευταία σπιτονοικοκυρά
  • Έγγραφο βαθμολογιών/πιστωτικών εγγραφών SCHUFA
  • Τραπεζική δήλωση.


Αυτά τα έγγραφα απαιτούνται συνήθως από ιδιοκτήτες στη Γερμανία υπάρχουν και εξαιρέσεις.


Υπογράψτε το συμφωνητικό ενοικίασης

Μόλις είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα, υπέγραψα το συμφωνητικό ενοικίασης. Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τη συμφωνία και να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν υπογράψετε.


Η εύρεση ενός διαμερίσματος προς ενοικίαση στη Γερμανία ως Έλληνας μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά με έρευνα, υπομονή και επιμονή, είναι δυνατό να βρεθεί ένα κατάλληλο διαμέρισμα. Χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και επικοινωνώντας με κτηματομεσίτες μπόρεσα να βρω ένα διαμέρισμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό μου.


Βρες το Νεομετανάστη στο:

Facebook 

Tik Tok 

Youtube 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.