Πως να κάνετε αίτηση για δουλειά στη Γερμανία από την Ελλάδα.



Αν θέλετε να κάνετε αίτηση για δουλειά στη Γερμανία από την Ελλάδα, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να ξέρετε. Θα πρέπει να μιλάτε τη γλώσσα το λιγότερο σε επίπεδο Β2 (ανάλογα τον κλάδο μπορεί να ζητηθεί και Γ1), θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά έγγραφα και τα κατάλληλα προσόντα για να εργαστείτε στη Γερμανία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:


Κατανόηση των απαιτήσεων εργασίας: Πριν υποβάλετε αίτηση για οποιαδήποτε θέση εργασίας, είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά και να κατανοήσετε τις απαιτήσεις εργασίας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τα προσόντα για τη δουλειά και αν είναι κατάλληλη για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την απαραίτητη εκπαίδευση, εμπειρία και γλωσσικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη δουλειά.


Δημιουργήστε ένα βιογραφικό γερμανικού τύπου: Τα γερμανικά βιογραφικά συνήθως έχουν διαφορετική δομή από τα ελληνικά βιογραφικά. Στη Γερμανία, είναι σύνηθες να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία, προσωπικά στοιχεία όπως ηλικία και οικογενειακή κατάσταση και μια περίληψη των προσόντων σας στην αρχή του βιογραφικού σας. Φροντίστε να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας στη συγκεκριμένη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση.


Παραδείγματα εδω: bewerbung


Μεταφράστε τα έγγραφά σας: Για την αίτηση στη Γερμανία θα χρειαστεί να έχετε μεταφράσει ορισμένα έγγραφα στα γερμανικά. Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν το βιογραφικό σας σημείωμα, τη συνοδευτική επιστολή, τα διπλώματα, τα πιστοποιητικά και τις συστάσεις. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πιστοποιημένο μεταφραστή για να βεβαιωθείτε ότι οι μεταφράσεις σας είναι ακριβείς.


Υποβάλετε αίτηση online: Από τη στιγμή που βρίσκεστε στην ελλάδα η αίτηση σας θα σταλεί ηλεκτρονικά. Φροντίστε να συμπληρώσετε προσεκτικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να παρέχετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Λάβετε υπόψη ότι πολλοί Γερμανοί εργοδότες απαιτούν μια συνοδευτική επιστολή “Bewerbungsschreiben”, οπότε φροντίστε να γράψετε μια πειστική και καλογραμμένη επιστολή. Στην αίτηση θα πρέπει φυσικά να αναφέρετε πως βρίσκεστε στην Ελλάδα και πως επιθυμείτε, σε περιπτωση που σας καλέσουν, η συνέντευξη να γίνει μέσω Zoom/Skype.


Παραδείγματα εδω: bewerbungsschreiben


Προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη: Εάν σας καλέσουν για συνέντευξη, φροντίστε να προετοιμαστείτε προσεκτικά.  Ερευνήστε την εταιρεία και τη δουλειά και εξασκήστε τις γνώσεις σας στη γερμανική γλώσσα. Στη Γερμανία, είναι σύνηθες να ντύνεστε επίσημα για συνεντεύξεις, οπότε φροντίστε να ντυθείτε κατάλληλα.


Να είστε υπομονετικοί: Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας στη Γερμανία μπορεί να πάρει χρόνο. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για να λάβετε απάντηση από έναν εργοδότη. Να είστε υπομονετικοί και να συνεχίσετε να κάνετε αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας όσο περιμένετε.


H αίτηση για εργασία στη Γερμανία από την Ελλάδα απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Φροντίστε να έχετε μεταφραστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας και να προετοιμαστείτε σχολαστικά για τη συνέντευξη. Ακολουθόντας όλα τα βήματα, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε μια δουλειά στη Γερμανία που σας ταιριάζει.


Διάβασε ακόμα: Βρες δουλειά στη Γερμανία μέσω ίντερνετ!


Βρες το Νεομετανάστη στο:

Facebook 

Tik Tok 

Youtube 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.