Τι δουλειά μπορείς να βρεις στη Γερμανία χωρίς πτυχίο?

 



"Τα πρώτα μου χρόνια στη Γερμανία, δουλεύοντας σκληρά για να βγάλω τα προς το ζην! Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο από εμένα που φοράω τον εξοπλισμό καθαρισμού των παραθύρων, αποφασισμένος να δουλέψω για ένα καλύτερο μέλλον. Πλέον εργάζομαι σαν βοηθός νοσηλευτή, δεν μπορώ να πιστέψω πόσο έχει αλλάξει η ζωή μου από τότε και ότι έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια"


Η Γερμανία συνεχίζει να είναι μια χώρα με ισχυρή οικονομία και πολλές ευκαιρίες για άτομα που αναζητούν εργασία. Αν και ένα πτυχίο μπορεί σίγουρα να ανοίξει περισσότερες πόρτες, υπάρχουν ακόμα πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας για όσους δεν έχουν πτυχίο. Σε αυτό το blog post, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις θέσεις εργασίας που μπορείτε να βρείτε στη Γερμανία χωρίς πτυχίο.


Πωλητής λιανικής: Οι θέσεις εργασίας στη λιανική πώληση είναι διαθέσιμες σε διάφορα καταστήματα, χωρίς πτυχίο θα βρείτε δουλειά περισσότερο σε μικρά τοπικά καταστήματα και λιγότερο σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Θα βοηθήσει πολύ έχετε εμπειρία στο επάγγελμα, θα χρειαστεί να είστε εξωστρεφείς, φιλικοί και να έχετε καλές επικοινωνιακές δεξιότητες. Οι θέσεις εργασίας στη λιανική πώληση μπορούν να βρεθούν σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της μόδας, των ηλεκτρονικών ειδών και των σούπερ μάρκετ.


Barman / Barwoman: Εάν είστε φιλικοί, απολαμβάνετε να μιλάτε με ανθρώπους και έχετε καλή μνήμη, τότε αυτό το επάγγελμα μπορεί να σας ταιριάζει. Δεν χρειάζεται πτυχίο για να γίνετε Barman / Barwoman στη Γερμανία, αλλά θα χρειαστεί να έχετε καλές επικοινωνιακές δεξιότητες με ανθρώπους και να είστε σε θέση να εργαστείτε σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς.


Σερβιτόρος/Σερβιτόρα: Η βιομηχανία εστιατορίων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε δουλειά χωρίς πτυχίο. Θα χρειαστεί να είστε φιλικοί, εξωστρεφείς και ικανοί να εργαστείτε σε ένα περιβάλλον με γρήγορο ρυθμό. Μπορείτε να βρείτε δουλειά ως σερβιτόρος ή σερβιτόρα σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.


Οικοδομή: Οι οικοδομικές εργασίες είναι πάντα περιζήτητες στη Γερμανία. Θα χρειαστεί να είστε σωματικά ικανοί, να μπορείτε να εργάζεστε με τα χέρια σας και να είστε άνετοι να εργάζεστε σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες κατασκευής μπορούν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε, από την κατασκευή κατοικιών έως την επισκευή δρόμων και γεφυρών.


Οδηγοί παράδοσης: Οι θέσεις εργασίας οδηγού παράδοσης είναι διαθέσιμες σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης τροφίμων, της παράδοσης δεμάτων. Η Amazon και η DHL ζητούν μονίμως άτομα.  Θα χρειαστείτε μια έγκυρη άδεια οδήγησης για να λάβετε υπόψη αυτές τις θέσεις εργασίας.


Προσωπικό καθαρισμού: Πολλές επιχειρήσεις και σπίτια στη Γερμανία απαιτούν υπηρεσίες καθαρισμού. Μπορείτε να βρείτε δουλειά σε γραφεία, σπίτια και δημόσιους χώρους. Θα πρέπει να είστε προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια και να είστε σε θέση να εργαστείτε ανεξάρτητα.


Φύλακας ασφαλείας: Οι θέσεις φύλαξης είναι διαθέσιμες σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, όπως λιανικό εμπόριο, νοσοκομεία και κτίρια γραφείων. Θα χρειαστεί να είστε σωματικά ικανοί, να είστε σε θέση να στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να είστε άνετα να εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς.


Αποθήκη: Η εργασία σε μια αποθήκη της Amazon για παράδειγμα δεν απαιτεί πτυχίο και πληρώνει μεικτά 15 ευρώ την ώρα. Η προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη, καθώς η Amazon παρέχει εκπαίδευση στους υπαλλήλους της.


Ενώ το να έχετε ένα πτυχίο μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να βρείτε μια δουλειά στη Γερμανία, υπάρχουν ακόμα πολλές διαθέσιμες ευκαιρίες για όσους δεν έχουν πτυχίο. Αν λοιπόν ψάχνετε για δουλειά στη Γερμανία, μην αφήσετε την έλλειψη πτυχίου να σας κρατήσει πίσω. Με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε μια ικανοποιητική καριέρα.


Διάβασε ακόμα: Το κόστος ζωής στη Γερμανια


Βρες το Νεομετανάστη στο:

Facebook 

Tik Tok 

Youtube 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.