Μάθε γερμανικά μέσω Netflix!



Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ήταν για μένα πάντα μια δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να είναι αγγαρεία. Ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους που χρησιμοποιώ για την βελτίωση των γερμανικών μου είναι η παρακολούθηση γερμανικών σειρών στο Netflix. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε γερμανικά, η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες.


Το να παρακολουθώ σειρές στα γερμανικά με βοήθησε να ζω στη Γερμανία και να συνεννοούμαι σε πολύ καλό επίπεδο. Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε το ίδιο:


Ξεκινήστε με κάτι εύκολο 

Ξεκινήστε με εύκολο περιεχόμενο για να πάρετε μια αίσθηση για τη γλώσσα. Επιλέξτε τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν σχεδιαστεί για μαθητές ξένων γλωσσών ή τηλεοπτικές εκπομπές για παιδιά. Αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν απλή γλώσσα και βασικό λεξιλόγιο, διευκολύνοντας τους αρχάριους στην κατανόηση. Καθώς μαθαίνετε, μπορείτε να προχωρήσετε σε τηλεοπτικές εκπομπές με πιο σύνθετο περιεχόμενο.


Χρησιμοποιήστε υπότιτλους

Χρησιμοποιήστε υπότιτλους στα γερμανικά ώστε να μπορείτε να δείτε πώς γράφονται και προφέρονται οι λέξεις. Μόλις νιώσετε άνετα, μεταβείτε στους αγγλικούς ή ελληνικούς υπότιτλους αν είναι διαθέσιμοι και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να τους απενεργοποιήσετε εντελώς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην ακρόαση και την κατανόηση.


Επαναλάβετε αυτό που ακούτε

Επαναλάβετε αυτό που ακούτε για να εξασκήσετε την προφορά σας. Προσπαθήστε να μιμηθείτε τις προφορές και τον τονισμό των ηθοποιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε σωστή προφορά. Μπορείτε επίσης να διακόψετε την τηλεοπτική εκπομπή και να επαναλάβετε αυτό που μόλις ειπώθηκε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε νέο λεξιλόγιο και φράσεις.


Κρατήστε σημειώσεις

Κρατήστε σημειώσεις για νέες λέξεις και φράσεις. Καταγράψτε τις λέξεις που ακούτε και αναζητήστε τη σημασία τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να διευρύνετε το λεξιλόγιό σας και να βελτιώσετε την κατανόησή σας για τη γλώσσα. Μπορείτε επίσης να γράψετε τυχόν γραμματικές δομές που συναντάτε και να προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς λειτουργούν.


Παρακολουθήστε με παρέα 

Η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών στα γερμανικά με παρέα μπορεί να κάνει την εμπειρία πιο διασκεδαστική και διαδραστική. Μπορείτε να συζητήσετε το τι παρακολουθήσατε και να εξασκηθείτε στο να μιλάτε μεταξύ σας.


Παρακολουθήστε τακτικά

Κάντε την παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών στα γερμανικά ένα τακτικό μέρος της ρουτίνας εκμάθησης γλώσσας. Αφιερώστε χρόνο κάθε εβδομάδα για να παρακολουθήσετε μερικά επεισόδια. Η συνέπεια είναι το κλειδί για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, επομένως φροντίστε να την ακολουθείτε.


Συμπερασματικά, η εκμάθηση γερμανικών παρακολουθώντας τηλεοπτικές εκπομπές μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες. Ξεκινήστε με εύκολο περιεχόμενο, χρησιμοποιήστε υπότιτλους, επαναλάβετε αυτό που ακούτε, κρατήστε σημειώσεις, παρακολουθήστε με παρέα και παρακολουθήστε τακτικά. Με λίγη εξάσκηση και αφοσίωση, θα μιλάτε γερμανικά σαν ντόπιος σε ελάχιστο χρόνο.


Αποφάσισα να γράψω μια σειρά από άρθρα αφιερωμένα στις καλύτερες γερμανικές σειρές του Netflix.

(Η πρώτη ανάρτηση έρχεται προσεχώς)


Βρες το Νεομετανάστη στο:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.