Parfum - Μάθε γερμανικά μέσω Netflix!




Όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, το να βλέπεις μια σειρά στη γλώσσα που θέλεις να μάθεις μπορεί πραγματικά να βοηθήσει πολύ στην κατανόηση της γλώσσας και στο λεξιλόγιο. Αυτή είναι η πρώτη σειρά του Netflix που θέλω να σας προτείνω. 


Το Parfum είναι μια γερμανική τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο μυθιστόρημα "Das Parfum" του Patrick Süskind.  Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στο ZDFneo τον Νοέμβριο του 2018 και αργότερα αγοράστηκε από το Netflix για διεθνή διανομή.  Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και έχει επαινεθεί για τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική απεικόνιση της ιστορίας.


 Με φόντο τη σύγχρονη Γερμανία, το Parfum ακολουθεί την έρευνα μιας σειράς δολοφονιών που συνδέονται με μια ομάδα πρώην μαθητών οικοτροφείου.  Η ομάδα είχε εμμονή να δημιουργήσει το τέλειο άρωμα και ένας από τους συμμαθητές τους πειραματίστηκε για να δημιουργήσει ένα άρωμα που θα έκανε όποια το μύριζε να τον ερωτευτεί.  Ο συμμαθητής, ωστόσο, πέθανε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και η ομάδα διαλύθηκε, για να επανενωθεί χρόνια αργότερα, όταν κάποιος αρχίζει να τους σκοτώνει έναν έναν.


 Η σειρά είναι ένα σκοτεινό και κυκλοθυμικό ψυχολογικό θρίλερ που είναι ταυτόχρονα σαγηνευτικό.  Η υποκριτική είναι υπέροχη, με κάθε μέλος του καστ να φέρνει μια μοναδική προσωπικότητα και βάθος στους χαρακτήρες τους.  Η κινηματογράφηση είναι επίσης κορυφαία, με τη σκοτεινή και απόκοσμη ατμόσφαιρα να αποτυπώνει τέλεια την απαίσια φύση της ιστορίας.


 Ένα από τα δυνατά σημεία του Parfum είναι η ικανότητά του να εξισορροπεί πολλαπλές ιστορίες και χρονοδιαγράμματα χωρίς να προκαλεί σύγχυση στο κοινό.  Οι αναδρομές στις μέρες του οικοτροφείου παρέχουν μια εικόνα για τα κίνητρα και τις σχέσεις του χαρακτήρα, ενώ η σημερινή έρευνα κρατά το κοινό αφοσιωμένο.


 Ένα από τα θέματα που διερευνήθηκαν στη σειρά είναι η δύναμη του αρώματος και η ικανότητά του να προκαλεί αναμνήσεις και συναισθήματα.  Οι χαρακτήρες είναι όλοι βαθιά συνδεδεμένοι με το άρωμα κατά κάποιο τρόπο, είτε μέσω της δουλειάς τους ως αρωματοποιοί είτε μέσω των αναμνήσεων τους από τα πειράματα του οικοτροφείου.  Η σειρά εξερευνά επίσης την πιο σκοτεινή πλευρά της εμμονής και τα μήκη στα οποία οι άνθρωποι θα φτάσουν για να πετύχουν τους στόχους τους.


 Συνολικά, το Parfum είναι μια έντονη σειρά για τους τολμηρούς.  Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, η ατμόσφαιρα ανατριχιαστική και η ιστορία συναρπαστική από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν είσαι λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ, το Parfum αξίζει σίγουρα να το δεις.




Δείτε το Perfume εδώ



Βρες το Νεομετανάστη στο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.