Δουλειά στη Γερμανία μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα. Τι πρέπει να ξέρεις!


Αν είσαι ένας από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που σκέφτεται να έρθει στην Γερμανία για δουλειά, αλλά δεν ξέρει από που να αρχίσει να ψάχνει, τα γραφεία ευρέσεως εργασίας είναι μια λύση.

Μεγάλη προσοχή στους απατεώνες.

Θα πρέπει να διαλέξετε με μεγάλη προσοχή σε ποιο γραφείο θα απευθυνθείτε.
Το υπουργείο εργασίας εκδίδει λίστα με αδειοδοτημένα γραφεία στην ιστοσελίδα του. Αν κάποιο γραφείο δεν εμπεριέχεται στη λίστα του υπουργείου, πολύ πιθανόν να πρόκειται για απατεώνες, που θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν.

Για να βρείτε τη λίστα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και μετά ακολουθήστε τα βήματα

www.ypakp.gr

Στον πίνακα επιλέγετε: Θέματα > Απασχόληση > Μεσολάβηση εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.) >Λίστα.


Όπως αναφέρει η σελίδα του υπουργείου, η μεσολάβηση για την εξεύρεση θέσης εργασίας γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον εργαζόμενο. Αυτή βαρύνει τον εργοδότη για λογαριασμό του οποίου μεσολαβεί το Ι.Γ.Ε.Ε.

Μερικές ακόμα ενδείξεις που παραπέμπουν σε γραφεία ευρέσεως εργασίας μειωμένης αξιοπιστίας, όπως αναφέρονται στο ενημερωτικό βιβλίο της πρεσβείας της Ελλάδος "Η γνώση προστατεύει", το οποίο μπορείτε να το βρείτε εδώ   • Το γραφείο απαιτεί χρήματα προκαταβολικά. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε χρήματα! Συχνά προβάλλεται η δικαιολογία ότι πρόκειται για τέλη που πρέπει να καταβληθούν στις γερμανικές υπηρεσίες. Αυτό είναι ψέμα! Τα ελληνικά γραφεία εργασίας δεν επιτρέπεται να ζητούν χρήματα από τους εργαζόμενους. 

  • Το γραφείο εργασίας σάς λέει ότι του χρωστάτε χρήματα για την προετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων.

  • Δεν μπορείτε ο ίδιος να έρθετε σε επαφή με τον εργοδότη. Δεν έχετε ούτε τη διεύθυνση, ούτε το πλήρες όνομα ούτε το τηλέφωνο του εργοδότη. 

  • Δεν έχετε στοιχεία (άδεια λειτουργίας, διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο) του γραφείου ευρέσεως εργασίας. 

  •  Δεν έχετε σύμβαση εργασίας, ούτε συγκεκριμένες πληροφορίες για το είδος της εργασίας που πρόκειται να αναλάβετε.

  • Δεν έχετε πληροφορίες για διαμονή και διατροφή. Εάν το γραφείο εργασίας δεν εμφανίζεται στη λίστα του Υπουργείου, δεν πρόκειται για αξιόπιστο γραφείοΈλα να γίνουμε φίλοι στο facebook.
Γίνε συνδρομητής στην σελίδα μου στο youtube για δωρεάν βίντεο
μαθήματα γερμανικών.


Η λογοκλοπή είναι αδίκημα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποιο άρθρο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο neometanastis@gmail.com
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.