Εργασία στη Γερμανία: Vollzeit, Teilzeit, Nebenjob, Minijob ποιά η διαφορά;




Στη Γερμανία υπάρχουν πολλοί τύποι εργασιακών σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Vollzeit, Teilzeit, Nebenjob, Minijob κ.α . Αυτό που έχουν όλοι κοινό είναι το εξής: ο εργαζόμενος εκτελεί ένα ορισμένο ποσό εργασίας, για το οποίο ανταμείβεται κατάλληλα από τον εργοδότη.


Vollzeit σημαίνει "πλήρης απασχόληση".


Εξ ορισμού, η εργασία πλήρους απασχόλησης είναι όταν ένας υπάλληλος εργάζεται τις πλήρεις ώρες εργασίας που είναι συνήθης στην εταιρεία του. Για παράδειγμα, εάν ο κανόνας είναι οκτώ ώρες σε πέντε ημέρες την εβδομάδα (δηλαδή συνολικά 40 ώρες την εβδομάδα), οι εργαζόμενοι με αυτές τις ώρες εργασίας είναι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης.


Ανάλογα με τη βιομηχανία και τον εργοδότη, κάπου μεταξύ 36 και 40 ώρες την εβδομάδα μπορεί να θεωρηθεί εργασία πλήρους απασχόλησης. 


Teilzeit σημαίνει "μερική απασχόληση".


Αν οι ώρες εργασίας σας είναι κάτω από 35 την εβδομάδα, θεωρείται πως εργάζεστε με μερική απασχόληση. Η δική μου θέση εργασίας είναι για παράδειγμα Teilzeit 75% το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 30 ώρες την εβδομάδα. 


Nebenjob σημαίνει "δευτερεύουσα απασχόληση".


Όπως υποδηλώνει το όνομα, μια δευτερεύουσα απασχόληση είναι συνήθως μια εργασία που εκτελείται παράλληλα με την εργασία πλήρους απασχόλησης. Η μερική απασχόληση μπορεί επίσης να είναι μια μίνι εργασία (Minijob) με 450 ευρώ.


Αν έχετε απορίες σχετικά με μια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της σελίδα μου στο Facebook.


Βρες το Νεομετανάστη στο:


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.