5 Γερμανικές πόλεις με προσιτά ενοίκια το 2023


Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στη Γερμανία, ίσως αναρωτιέστε ποιες πόλεις είναι οι πιο προσιτές όσον αφορά τη στέγαση. Εδώ είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές που πρέπει να έχετε κατα νου:

Λειψία (Τιμή για 1ΔΣΚΜ στο κέντρο της πόλης: € 576,50)

Η Λειψία βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, και είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτιστική σκηνή. Είναι επίσης μια από τις πιο προσιτές πόλεις για να ζεις στη Γερμανία. Το κόστος ζωής είναι σχετικά χαμηλό και οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου είναι σημαντικά φθηνότερες σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Αυτό καθιστά τη Λειψία μια ελκυστική επιλογή για φοιτητές, νέους επαγγελματίες και οικογένειες που θέλουν να μετακομίσουν σε μια μεγάλη πόλη με χαμηλό προϋπολογισμό.


Δρέσδη (Τιμή για 1ΔΣΚΜ στο κέντρο της πόλης: € 582,13)

Μια άλλη προσιτή πόλη που πρέπει να εξετάσετε είναι η Δρέσδη, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας. Είναι γνωστό για την εκπληκτική αρχιτεκτονική, τα γραφικά τοπία και την πλούσια ιστορία του. Το κόστος ζωής στη Δρέσδη είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, καθιστώντας την ελκυστική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου είναι επίσης αρκετά προσιτές, καθιστώντας τη Δρέσδη μια εξαιρετική επιλογή για φοιτητές και νέους επαγγελματίες.


Άαχεν (Τιμή για 1ΔΣΚΜ στο κέντρο της πόλης: €586,14)

Το Άαχεν βρίσκεται στη δυτική Γερμανία, και είναι μια πόλη γνωστή για την όμορφη αρχιτεκτονική, την πλούσια πολιτιστική σκηνή και τη ζωντανή φοιτητική ζωή της. Το κόστος ζωής στο Άαχεν είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας και οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου είναι επίσης αρκετά προσιτές. Αυτό κάνει το Άαχεν μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για αυτούς που θέλουν να ζήσουν σε μια ζωντανή και οικονομικά προσιτή πόλη.


Ντόρτμουντ (Τιμή για 1ΔΣΚΜ στο κέντρο της πόλης: € 605,00)

Το Ντόρτμουντ είναι μια ζωντανή πόλη που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, γνωστή για τη βιομηχανική της κληρονομιά και την ζωντανή ποδοσφαιρική της κοινότητα. Το κόστος ζωής στο Ντόρτμουντ είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας και οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου είναι επίσης αρκετά προσιτές. 


Βρέμη (Τιμή για 1ΔΣΚΜ στο κέντρο της πόλης: € 657,00)

 Η Βρέμη είναι η τελευταία πόλη στη λίστα μας, βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία, και είναι μια γοητευτική πόλη γνωστή για την πλούσια θαλάσσια ιστορία και την όμορφη αρχιτεκτονική της. Οπως και σε όλες τις προηγούμενες πόλεις το κόστος ζωής στη Βρέμη είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας και οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου είναι επίσης αρκετά προσιτές. 


Εν κατακλείδι, αν ψάχνετε για ένα οικονομικό μέρος για να ζήσετε στη Γερμανία, αυτές οι πόλεις προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές. Με το χαμηλό κόστος διαβίωσης και τις προσιτές τιμές ενοικίασης, η Λειψία, η Δρέσδη, το Άαχεν, το Ντόρτμουντ και η Βρέμη αποτελούν εξαιρετικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε. Είτε είστε φοιτητής, είτε νέος επαγγελματίας είτε οικογένεια, αυτές οι πόλεις προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να ζήσετε, να εργαστείτε και να ευδοκιμήσετε.


Πηγή: numbeo


Διαβάστε ακόμα: Πως να κάνετε αίτηση για δουλειά στη Γερμανία από την Ελλάδα.


Βρες το Νεομετανάστη στο:

Facebook 

Tik Tok 

Youtube 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.