Οι πρώτες σου γερμανικές φράσεις.



Σκοπεύετε να έρθετε στη Γερμανία; Είτε μετακομίζετε για δουλειά είτε για σπουδές, είναι σημαντικό να μάθετε πρώτα τη γλώσσα, με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τη μετάβασή σας πιο ομαλή και θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους.


Ακολουθούν μερικές βασικές γερμανικές φράσεις για να ξεκινήσετε:


Guten Morgen / -Tag / -Abend (Καλημέρα / -μέρα / -βράδυ) - Αυτοί είναι οι τυπικοί χαιρετισμοί στα γερμανικά και είναι κατάλληλοι για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.


Wie geht es Ihnen; (Πώς είστε;) - Αυτός είναι ένας ευγενικός τρόπος να ρωτήσεις κάποιον πώς τα πάει. Θα ακούτε αυτή τη φράση συχνά στη Γερμανία, οπότε είναι καλό να τη γνωρίζετε.


Ich heiße... (Με λένε...) - Συστηθείτε με αυτήν την απλή φράση.


Ich spreche kein Deutsch. (Δεν μιλάω γερμανικά.) - Εάν εξακολουθείτε να μαθαίνετε γερμανικά, αυτή η φράση θα σας φανεί χρήσιμη όταν χρειαστεί να επικοινωνήσετε ότι δεν καταλαβαίνετε.


Entschuldigung (Συγγνώμη) - Χρησιμοποιήστε αυτή τη φράση για να τραβήξετε την προσοχή κάποιου ή για να ζητήσετε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση.


Wo ist...; (Πού είναι...;) - Όταν χάνεστε ή ψάχνετε για μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να λάβετε οδηγίες.


Ich hätte gerne... (Θα ήθελα...) - Χρησιμοποιήστε αυτή τη φράση όταν παραγγέλνετε φαγητό ή ποτό.


Danke (Ευχαριστώ) - Μια απλή αλλά ουσιαστική φράση για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας.


Auf Wiedersehen (Αντίο) - Χρησιμοποιήστε αυτή τη φράση όταν φεύγετε από κάποιον ή ένα μέρος.


Prost (Γειά μας) - Για όταν είστε έξω με φίλους και απολαμβάνετε ένα ποτό..


Η εκμάθηση αυτών των φράσεων όχι μόνο θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους, αλλά θα δείξετε επίσης ότι σέβεστε τον πολιτισμό τους και ότι προσπαθείτε να μάθετε τη γλώσσα τους. Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά τους, οπότε μην εκπλαγείτε αν λάβετε ευθείες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Αγκαλιάστε την κουλτούρα και τη γλώσσα και θα έχετε μια πολύ πιο ικανοποιητική εμπειρία.


Εκτός από την εκμάθηση της γλώσσας, είναι επίσης καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με τα γερμανικά έθιμα και τον πολιτισμό. Οι Γερμανοί εκτιμούν την ακρίβεια, οπότε να είστε στην ώρα σας για συναντήσεις και ραντεβού. Λαμβάνουν επίσης σοβαρά υπόψη την ανακύκλωση, οπότε φροντίστε να ταξινομήσετε σωστά τα απόβλητά σας. Και αν είστε καλεσμένοι στο σπίτι κάποιου, φέρτε ένα μικρό δώρο όπως λουλούδια ή σοκολάτες.


Η εκμάθηση κάποιων βασικών γερμανικών φράσεων θα κάνει τη μετάβασή σας στη Γερμανία πολύ πιο ομαλή και θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τους ντόπιους. Κάντε μια προσπάθεια να μάθετε τη γλώσσα και να βυθιστείτε στον πολιτισμό, και θα έχετε μια αξέχαστη εμπειρία σε αυτή την όμορφη χώρα. Viel Glück! (Καλή τύχη!)



Βρες το Νεομετανάστη στο:
Facebook 
Tik Tok 
Youtube 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι πληροφορίες που αναγράφονται σε αυτό το blog, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και έρευνα. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη.